April 19, 2015

Pancaroba

Hari paling penuh pancaroba adalah hari nak kena balik keyel.

Kena cakap gudbye dekat food sedap.

Kena explain kat Ammi yang Alee hantar pegi bus stop.

Kena sakat tiap kali nak naik bus.

Kena tunggu taxi.

Kena panjat tangga.

Kena amek mood na tido sebab oh-well-tiga-hari-tidur-atas-tilam-sedap-kot.

Kena ready mental esok keje.

Lapa.

Hmmpphh.

April 17, 2015

Keje Kontrak

Kontrak tak sampai sebulan lagi nak habis.

Projek dengan gov tatau lagi dapat ke tidak. Tapi aku dengan selumber badak tade pulak cari kerja baru.

Ikut instinct macam dapat je projek. So automatically my contract will continue. Hailoh hailoh.

Tapi bila abah tanya sambung ke tidak, he said "kalau ta dapat, balik buat marketing dengan BSA" .

Okay terus scroll jobstreet. Ciskek. Memang tidak la keje bawah ayahanda. Baik aku sambung buat MBA kat California dari balik keje Kuantan. Kompem kompem tak kawen tahun depan kalau keje Kuantan.

March 30, 2015

Paling Agung

Paling ohsem bila tengah masak, bau dia naik hingga ke tulang sum sum perut bergetar lapo.

Paling agung, bila kau masak menjadi pastu kawan kau makan sampai habis.

Agung.

Okay boleh kawen. Kahkah.

March 28, 2015

Money

Juggling over your permanent work, your own business and your part time job ain't easy.

You are at one point just want to stay under your blanket and do nothing but you have to wake up and face the world.

Why?

Cz you need money to survive.

March 2, 2015

Lima bulang

Kalau pregnant ni, perut da acacah nak nampak. Tapi na buat cemana, ikut kan kalau, babi pon boleh terbang.

Lima bulan dah tukar kerja, tapi tak jugak terer speaking British accent. Tiap tiap minggu tetap nak balik kuantan. Tetap pilih kebulur dari masak sendiri. Tetap tade saving nak kawen. Luls.

Bila lah nak besar ni fawah.

February 18, 2015

February

Because everyone is married or in process of having one.

All I can say is,

Stop asking "bila kau pulak?"

Duhh.

Kalau sampai turn aku, sampai la kan? Rilek. Kau buat aku kira hari bila nak kawen which I don't even have a date yet. Stress do. Padahal tade pape pun.

Orang cakap, "kawen sedap dowh"

Babe. Kalau ta sedap, orang ta gedik gedik la nak kawen. Kan?

K. Emo.

January 6, 2015

Dua Kosong Satu Lima

Fourteen has been awesome to me. Banyak sangat thing-to-do list kena potong. Banyak sangat mende na buat dapat buat. Banyak sangat things to be thankful with instead of meroyan tak tentu hala macam sebelum ni. Alhamdulillah.

Suku abad da umur. How's life? People asked.

I do great. But I'm not satisfied with it. I wanna do more. I wanna be better. Perhaps this year will be another great freaking awesome year to achieve my goals. Insyaallah.

Looking forward end of this year goal.

And whoever who still here inside my circle at this age, I love you. And whoever is not, I love you. For the bad and for the good, You, somehow make me learned something.